Jumbo innoveert met spraaktechniek

26-07-2018 (10:21) - Tech

Jumbo lanceert in de Nederlandse versie van Google Assistant, de Google Assistent, een boodschappen-app waarmee klanten hun boodschappen makkelijk kunnen inspreken en bestellen.


Roy van Keulen, directeur Marketing van Jumbo: “Steeds meer Nederlanders omarmen de mogelijkheden die voice-technologie te bieden heeft. Zo gebruikt elf procent van onze klanten de spraak-optie bij het bestellen van hun boodschappen in de bestaande Jumbo app. Dat is behoorlijk veel, als je bedenkt dat er in Nederland nog niet zoveel voice-toepassingen zijn." 

 

ontwikkeling

Jumbo heeft de nieuwe app in eigen beheer ontwikkeld. Een team van de Jumbo Tech Campus maakte een gebruiksvriendelijke digitale toepassing voor de Google Assistent. Hierdoor kunnen gebruikers van Google met behulp van de spraakoptie eenvoudig en snel hun boodschappen bestellen bij Jumbo.

 

makkelijk

"Door verschillende spraakopties op meerdere platforms aan te bieden, willen we het voor de consument nóg gemakkelijker en leuker maken om boodschappen te bestellen of een boodschappenlijstje te maken voor in de winkel. Dat kan altijd en overal en bespaart bovendien erg veel tijd” aldus van Keulen.