KNZB biedt online trainingen voor zwemmers

KNZB biedt online trainingen voor zwemmers

07-03-2019 (13:48) - Tech

Het vernieuwde platform van Mijnzwemcoach is vandaag live gegaan. Met de verbeterde versie van het platform gaat de KNZB zich nog nadrukkelijker richten op de ongebonden zwemmer, een van de pijlers van de zwembond.


In een tijd van toenemend individualisme in de sport, richt Mijnzwemcoach zich nu volledig op de zwemmer die zijn baantjes wil trekken op een moment dat het hem uitkomt. Het platform richt zich op drie verschillende trainingsvormen: begeleid trainen, zelfstandig trainen en gericht trainen. 

Op het nieuwe platform wordt de nadruk meer gelegd op het zelfstandig trainen middels trainingsschema’s en techniekvideo’s. Zo traint iedere zwemmer met persoonlijke schema’s, die zijn afgestemd op zijn of haar niveau. De KNZB organiseert vanuit Mijnzwemcoach clinics met thema’s als triatlon, voeding, yoga, openwaterzwemmen.


beter bedienen

Floor van den Nieuwenhoff, projectleider Mijnzwemcoach bij de KNZB: 'Met dit vernieuwde platform willen we de recreatieve en prestatieve zwemmers in Nederland nog beter bedienen. Beginnende triatleten of banenzwemmers kunnen met Mijnzwemcoach aan de slag om hun zwemtechniek en conditie te verbeteren. En dat binnen de juiste trainingsvorm en -tijd die bij hen past. De één volgt eerder een cursus in groepsverband, terwijl de ander liever zelf aan de slag gaat met online trainingsprogramma’s.'