Logitech lanceert whiteboardcamera voor virtuele meetings

18-05-2021 (14:06) - Tech

Logitech creëert een betere vergaderervaring voor deelnemers op afstand met de lancering van Logitech Scribe, een door AI ondersteunde whiteboardcamera. Logitech Scribe, compatibel met toonaangevende services zoals Microsoft Teams, Zoom en Pexip, stuurt de inhoud van een whiteboard met ongelooflijke helderheid uit naar videovergaderingen, waardoor iedereen als het ware virtueel in dezelfde ruimte zit.

Van vergaderruimtes tot klaslokalen, de Logitech Scribe komt op een cruciaal moment waarop hybride werken en leren steeds meer doordringt in ons dagelijks leven. Logitech Scribe maakt brainstormen, lesgeven en teamvergaderingen voor iedereen toegankelijk en productief dankzij het gebruiksvriendelijke ontwerp. Door zo veel mogelijk factoren voor teams gelijk te maken, geeft Scribe iedereen - in de vergaderruimte of op afstand - een perfect zicht op het bord.


Functionaliteiten en werking

Logitech Scribe legt whiteboards vast tot 1,80 bij 1,20 meter en is een speciale whiteboard-contentcamera die deelnemers aan virtuele vergaderingen een duidelijk, realtime beeld van het whiteboard geeft. Met behulp van ingebouwde kunstmatige intelligentie kan Scribe de presentator transparant maken, zodat deelnemers op afstand het whiteboard kunnen zien zonder dat er iets in de weg zit. Ook worden automatisch de kleuren van markeringen verbeterd zodat de inhoud gemakkelijker te lezen is. Scribe heeft zelfs de mogelijkheid om andere niet-digitale inhoud te detecteren, zoals Post-its, een vaak gebruikte tool tijdens brainstormsessies. Of de camera nu gekoppeld wordt aan een laptop thuis of op het beeldscherm van de vergaderruimte, Scribe zorgt ervoor dat iedereen de beste plaats aan tafel heeft.


Lokale samenwerkingen

Al eerder is Logitech een samenwerking aangegaan met andere partijen om een totaaloplossing te brengen in de educatiemarkt, namelijk Learn Anywhere. Learn Anywhere stelt de docent in staat om op een vertrouwde manier les te blijven geven, ook wanneer leerlingen of studenten thuis zitten en de les online wordt gevolgd. Met meerdere camera’s kunnen studenten op afstand moeiteloos een digitale presentatie volgen.