MealBee koppelt food influencers aan online winkelmandje AH, Jumbo en Picnic

20-09-2021 (10:01) - Tech

Vanaf deze week kunnen populaire gerechten van food influencers direct bij Albert Heijn, Jumbo en Picnic besteld worden. Deze koppeling van MealBee biedt een alternatief voor maaltijdboxen zoals Hello Fresh, door recepten van bekende food influencers te combineren met bezorging door supermarkten.
 
Foodblogs en social media zijn dé plek om recepten te zoeken en inspiratie op te doen. “Maar food inspiratie gaat steeds verder dan alleen het delen van recepten met mooie foto’s”, zegt Tom Lamers van MealBee. “Foodblogs veranderen in webapplicaties vol functionaliteiten die de gebruiker op allerlei manieren ontzorgt via weekmenu's, het inspelen op allergieën en integratie met supermarkten.”
 
Het platform van MealBee staat niet op zich. Dat deze ontwikkeling zich juist nu afspeelt is niet toevallig. Online boodschappen bestellen is enorm populair. Daarnaast stellen steeds meer supermarkten hun data beschikbaar en bieden mogelijkheden om informatie uit te wisselen met externe systemen. “Echter hebben de meeste food influencers niet het budget of de technische expertise om dit soort functionaliteiten zelf te realiseren, dus zie je meer en meer samenwerkingen ontstaan tussen foodblogs en webontwikkelaars”, aldus Lamers.`