Mobieltje vaker gebruikt in buitenland

14-08-2017 (09:00) - Tech

Deze zomervakantie heeft ongeveer een kwart van alle Nederlanders gebruik gemaakt van zijn mobiele telefoon in het buitenland. Sinds 15 juni zijn de zogenaamde roamingtarieven binnen de Europese Unie afgeschaft en kost het gebruik van een mobieltje in het buitenland niets extra meer. 
 

Uit onderzoek in het Telecompaper Consumer Insights blijkt dat 24 procent van alle Nederlanders deze zomervakantie zijn of haar telefoon heeft gebruikt voor mobiel internet in het buitenland. 23 procent van alle Nederlanders gaf aan vanuit het buitenland gebeld te hebben. Dat is een behoorlijk stijging ten opzichte van vorig jaar toen nog 16,4 procent van alle Nederlanders de telefoon in het buitenland gebruikte voor bellen en 15 procent van mobiel internet gebruik heeft gemaakt. 


mobieltje gaat mee

Steeds minder Nederlanders laten hun telefoon bewust thuis liggen om hoge kosten te voorkomen en ook steeds minder Nederlanders geven aan hun telefoon in het buitenland enkel te zullen gebruiken voor noodgevallen. Het aantal Nederlanders dat zijn telefoon in het buitenland enkel gebruikt voor noodgevallen is sinds juli 2013 meer dan gehalveerd van 36 procent naar 16 procent dit jaar. 

 
Opmerkelijk is dat er nog wel een groot verschil tussen mannen en vrouwen zichtbaar is. Vrouwen kiezen doorgaans voor de veilige, vertrouwde en goedkope weg door aanzienlijk vaker op zoek te gaan naar een gratis Wi-Fi netwerk en zetten vaker dan mannen dataroaming uit op hun toestel. Ook verkiezen meer vrouwen dan mannen het sturen van een SMS boven het voeren van een telefoongesprek vanuit het buitenland.