MOIA introduceert elektrisch carpoolen

05-12-2017 (09:52) - Tech

VW Group’s MOIA komt met een revolutionaire oplossing voor de overbelasting van het wegennet: een 6-persoons elektrisch ride-sharing voertuig. De wagen werd gisteren gepresenteerd op TechCrunch Disrupt in Berlijn.

 

mentaliteitsverandering

MOIA is een mobiliteitsstart-up die zichzelf tot del heeft gesteld om een miljoen auto’s te onttrekken aan het verkeer. Dit doen ze met een concept dat ze zelf ride-pooling noemen. Het concept moet met name in de grote steden aanslaan. Als het daadwerkelijk aanslaat kan de verkeersdruk in de steden tot wel negentig procent worden verminderd. Hiervoor is wel een mentaliteitsomslag nodig. Mensen vinden het nu nog lastig om toe te geven aan het principe van het delen van autoritten. MOIA, zelfverklaard Social Movement, wil mensen overtuigen door zijn prijzen laag te houden en te kiezen voor een milieuvriendelijk alternatief en dit te koppelen aan comfort en toegankelijkheid. 
 

KRFL

De campagne, naam, identiteit en VR-experience kwamen uit de koker van creatief bureau KRFL. Uit Amsterdam, waar de verkeersdrukte ernstige vormen aanneemt. Hesling Reidinga, Executive Creative Director KRFL: ‘Het was een inspirerend en spannend creatief proces, omdat alle elementen inclusief de voltooiing van het daadwerkelijke voertuig tot de dag van de lancering in ontwikkeling waren. Ik voel me bevoorrecht deel uit te maken van deze essentiële evolutie. De manier waarop we over mobiliteit denken moet echt veranderen als we in de toekomst meer leefbare steden willen, en dit is een heel belangrijke stap in die richting.’
 
De ride pooling service zal naar verwachting eind 2018 voor het eerst worden aangeboden in Hamburg.