Nederland krijgt eigen Drone Film Festival

09-06-2017 (10:32) - Tech

Op 8 september 2017 vindt in Hilversum de eerste editie van het Dutch Drone Film Festival (DDFF) plaats. Tijdens dit festival worden de beste dronevideo’s van Nederlandse makers op het witte doek vertoond. Per categorie wordt een DDFF-Award uitgereikt aan de maker van de beste video. Ook wordt tijdens de avond een publiekswinnaar bekend gemaakt.  

Game changer
Het Dutch Drone Film Festival is een initiatief van mediabedrijf The Broadcaster en de website Dronewatch.nl. “Drones worden vaak geassocieerd met gevaar en privacyschending. Wij willen de andere kant laten zien. Drones verbreden de blik van de journalistiek enorm en zijn in veel opzichten een game changer,” zegt initiatiefnemer Frank du Mosch (The Broadcaster). 

Categorieën
Zowel recreatieve als professionele dronepiloten worden opgeroepen aan de slag te gaan met filmen en straks hun video in te zenden. Voorwaarde is dat minstens 50% van de shots in de video, die maximaal vier minuten mag duren, gemaakt zijn met behulp van een drone. Video’s kunnen worden ingezonden in de volgende categorieën:

Abstract&kunstzinnig
Dronie
FPV (filmpjes gemaakt met racedrones)
Internationaal
Journalistiek
Natuur|
Sport&auto

wedstrijdvoorwaarden
De komende weken worden op dutchdronefilmfestival.nl nadere details bekend gemaakt met betrekking tot wijze van deelname, wedstrijdvoorwaarden, deadlines en het juryproces. Geïnteresseerde filmmakers en mensen die het festival willen bijwonen kunnen op deze website alvast hun gegevens achterlaten.