Nederlandse MKB nummer 2 in Europa qua digitalisering

Nederlandse MKB nummer 2 in Europa qua digitalisering

15-09-2020 (14:35) - Tech

Nederlandse MKB-bedrijven doen het goed qua digitalisering in vergelijking met andere Europese landen. Uit een studie van Sortlist blijkt dat we op de tweede plaats staan, na koploper Duitsland. Aan het onderzoek werkten 500 MKB-bedrijven mee.
 
Uit het onderzoek blijkt 75 procent van de Nederlandse MKB-bedrijven een eigen website heeft. België en Spanje scoren met respectievelijk 42% en 33% flink lager. Toch blijkt dat een op de vier MKB-bedrijven in Nederland nog steeds geen website heeft. Reden hiervoor is dat noodzakelijke basisvereisten ontbreken: 55 procent van de MKB-bedrijven die al een website aan het plannen waren, heeft bezuinigd op online initiatieven.
 

Content creatie

In 2020 was creëren van goede content de hoogste prioriteit voor 28 procent van de deelnemende MKB-bedrijven. De reden hiervoor is dat MKB-bedrijven dankzij content het vertrouwen van hun klanten kunnen vergroten, de conversie van hun website kunnen verhogen en nieuwe bedrijfsmodellen kunnen ontdekken. Aan de andere kant overweegt slechts 17 procent van de bedrijven om hun website te verbeteren op het gebied van SEO.
 
Het volledige onderzoek is hier te vinden.