Nederlandse start-up Flow.ai maakt furore in Canada

01-02-2018 (14:56) - Tech

De Nederlandse startup Flow.ai, die software ontwikkelt om makkelijk slimme voice interfaces en chatbots te maken, is geleselecteerd om deel te nemen aan het exclusieve Techstars accelerator programma in Toronto.


De Nederlandse startup Flow.ai ontwikkelt software om voice interfaces en chatbots te maken en is geselecteerd om deel te nemen aan het exclusieve Techstars accelerator programma in Toronto. Managing Director van Techstars Toronto Sunil Sharma "De combinatie van user experience design en sterke machine learning die Flow.ai biedt is precies wat AI nodig heeft op dit moment," 


Selectie door Techstars wordt gezien als een garantie voor hoge kwaliteit. Geselecteerden ontvangen bij aanvang van het programma direct $120.000 van een groep Amerikaanse en Canadese investeerders.


integraties

De Nederlandse startup Flow.ai werd begin 2016 opgericht en bestaat uit medeoprichters Gijs van de Nieuwegiessen, Murat Ozmerd en Sander Wubben. Het is een platform om slimme conversational AI (voice interfaces en chatbots) te bouwen via een intuitive drag and drop interface. Het biedt integraties met Facebook Messenger, Amazon Alexa, web clients en binnenkort ook Google Home en WhatsApp. Het team van Flow.ai bestaat uit academici, designers en technologen.


absolute top

Techstars wordt samen met Y-Combinator gezien als de absolute top op het gebied van accelerators wereldwijd. Techstars helpt de meest veelbelovende ondernemers te slagen door een globaal ecosysteem dat bestaat uit tienduizenden founders, mentoren, investeerders en corporate partners. De Amerikaanse accelerator verzorgt een programma van drie maanden waarbij de geselecteerde bedrijven toegang hebben tot mentoren, advies, kantoorruimte en verschillende trainingen. Techstars staat bekend om zijn strenge selectieprocedure: slechts 1 a 2 % van alle aanmeldingen wordt gehonoreerd. Voorbeelden van Techstars alumni zijn Digital Ocean, SendGrid en Sphero. 


Toronto

Toronto wordt gezien als een hotbed voor kunstmatige intelligentie. Google heeft er meerdere onderzoeksinstituten gevestigd en het is de locatie van Uber's lab voor zelfrijdende auto's en universiteiten zoals Toronto University en Waterloo University. Ook zijn er andere AI en innovatieinstituten gevestigd zoals het Vector instituut en het MaRS discovery district.