NEP verbetert Broadcast Graphics voor Extreme E

13-04-2021 (09:50) - Tech

Mediatechnologiebedrijf NEP helpt Extreme E, de eerste elektrische off-road race series, om aandacht te vragen voor de effecten van klimaatveranderingen. De races zullen plaatsvinden op afgelegen locaties in extreme condities. Extreme E wordt uitgezonden in meer dan 180 landen wereldwijd.

De race vraagt aandacht voor klimaatveranderingen, het gebruik van volledig elektrische vervoersmiddelen en is ook bedoeld om het publiek een spectaculair evenement te bezorgen. In Groenland bijvoorbeeld, zal de race plaatsvinden aan de voet van een smeltende gletsjer en in Brazilië zal het snel uitdunnende regenwoud als decor fungeren.
 
Animatie explainer
Alle mogelijke data die voor meer beleving zorgen bij de kijker, worden door NEP grafisch verwerkt. Inside informatie die de coureur zelf niet ziet, dronebeelden, een 3D 'animatie explainer' van de auto, een 'hit systeem' dat de coureur volgt, de raceliefhebber zit er middenin. "We hebben een virtuele 3D-wereld gebouwd op basis van de racelocaties en de GPS-data daarvan", vat projectmanager Danny Koelewijn samen.