Nieuw digitaal platform voor transparantie in de kledingindustrie

Nieuw digitaal platform voor transparantie in de kledingindustrie

12-01-2021 (10:58) - Tech

tex.tracer, platform voor transparantie in de kledingindustrie, kiest voor Winvision als IT-ontwikkelpartner. Het te ontwikkelen digitale platform volgt het gehele kledingproductieproces, van plantage tot etalage voor de klanten van tex.tracer en consumenten. De ambitie van tex.tracer is een transparante kledingindustrie, met als einddoel een betere wereld. Dankzij dit platform komt het realiseren van deze ambitie weer een stap dichterbij.
 

Verschillende interfaces

Winvision start met het ontwikkelen van een nieuw core-system op basis van Microsoft Azure dat wordt gekoppeld aan een blockchaindatabase. In deze database, ontwikkeld door Fujitsu, worden alle supply chain-gegevens vastgelegd en geauthenticeerd. Daarnaast worden er door Winvision interfaces gebouwd voor verschillende stakeholders zoals consumenten, producenten, kledingmerken en medewerkers van tex.tracer. Hiermee krijgen zij toegang tot de voor hen relevante informatie. Zo kunnen producenten bijvoorbeeld via foto uploads het productieproces vastleggen en kunnen consumenten via een QR-code zien welk traject hun product heeft doorlopen.
 

Het belang van transparantie

“Transparantie is het nieuwe duurzaam. Het is de eerste stap naar noodzakelijke verandering in de kledingindustrie en geeft een basis voor duurzame activiteiten. Wij hebben in Winvision een innovatieve IT-partner gevonden die samen met het Fujitsu Blockchain Innovation Center, onze blockchain ontwikkelpartner, kijkt naar het einddoel: een betere wereld,” zegt Bart Westerman, CEO van tex.tracer.