Nieuw platform 'BestGetest' leidt consumenten door woud van techproducten

Nieuw platform 'BestGetest' leidt consumenten door woud van techproducten

02-12-2021 (13:39) - Tech

BestGetest is een nieuw platform voor techliefhebbers en consumenten die op zoek zijn naar een product, maar daar in begrijpelijke taal over willen lezen zodat ze snel de juiste keuze kunnen maken. Tot nu toe kwamen veel consumenten tijdens hun zoektocht bij Tweakers terecht. Daar worden ze geconfronteerd met een enorm aanbod, tientallen specificaties en jargon.
 
'We zijn tot de conclusie gekomen dat het gelijktijdig bedienen van zowel de echte techliefhebbers als de mainstreamdoelgroep erg lastig is', zegt Bart Zoetmulder, Sales directeur Special Interest bij DPG Media. 'Daardoor doe je eigenlijk beide doelgroepen tekort. Hoog tijd dus voor een toegankelijk alternatief.'
 

Van 500 naar 5 producten

In plaats van een uitgebreide lijst van álle producten op de markt, staat op BestGetest een zorgvuldige selectie van interessante producten binnen een bepaalde categorie. Denk aan 'de top 5 beste smartphones', maar ook aan 'de beste smartphones voor minder dan 350 euro'. Op die manier is het mogelijk om binnen de belangrijkste consumentenelektronica makkelijk en snel een overwogen keuze te maken, zonder te verdwalen in het aanbod.
 
In elke koopgids wordt één product benoemd tot de beste in dat segment, dat product krijgt het BestGetest-label. Voor lezers die een scherpe prijs-prestatieverhouding belangrijk vinden, is er ook een Prijstip. Bij zo'n beoordeling horen mooie keurmerken, die na publicatie vrij te gebruiken zijn door fabrikanten en leveranciers van de geselecteerde producten.