NPO brengt omroepen, start-ups en tech-teams bij elkaar

08-05-2019 (16:11) - Tech

De innovatieve kracht van publieke omroepen samenbrengen én verbinden met tech-teams en start-ups. Dat is het doel van het nieuwe innovatiebeleid van de NPO waarvoor 9 mei het officiële startschot klinkt. Met deze nieuwe aanpak maakt de Publieke Omroep voortaan plannen mogelijk waarvoor tot nu toe geen ruimte was.


Martijn van Dam
, binnen het NPO-bestuur verantwoordelijk voor innovatie en technologie: ‘Er komen steeds meer nieuwe technologieën die de Publieke Omroep de kans geeft compleet nieuwe belevenissen te maken voor alle Nederlanders. We willen daarmee voorop lopen en zo tegelijk de innovatie in de Nederlandse mediasector stimuleren.’


De vernieuwde innovatie-afdeling bij de NPO, die donderdag 9 mei officieel wordt geopend, gaat de verschillende ideeën samenbrengen. Innovatieteams van omroepen delen er hun kennis, bespreken elkaars projecten en staan meer dan ooit open voor vooruitstrevende ideeën van start-ups. Ideeën die voortaan ook los mogen staan van al bestaande publieke programma’s. Voor internationale input is NPO in navolging van de Vlaamse publieke omroep VRT een samenwerking aangegaan met Sandbox, een Europees innovatie-netwerk. Start-ups krijgen via dit netwerk een unieke kans om hun producten verder te ontwikkelen, samen met een van de publieke omroeporganisaties.