NTT Com opent datacenter campus in Nederland

11-04-2019 (17:00) - Tech

NTT Communications Corporation (NTT Com) breidt uit in Europa en opent via dochterbedrijf e-shelter zijn eerste datacenter campus in Nederland. De nieuwe grootschalige datacenter campus in Amsterdam (e-shelter AMS1) heeft een capaciteit van 16.000 vierkante meter vloeroppervlakte en een totale potentiële IT belasting van 40 MW. 

e-shelter AMS1 is het 21e datacenter in Europa dat NTT Com in beheer heeft. Het gehele Europese datacenter platform van NTT Com heeft nu een power capaciteit van in totaal 400MVA. NTT Com heeft daarnaast plannen voor significante verdere expansie.


'Amsterdam is een van de belangrijkste internet hubs in Europa', zegt Tesuya Shoji, President en CEO van NTT Com. 'We hebben dan ook bewust voor deze locatie gekozen om verder in Europa uit te breiden en onze eerste nieuwe datacenter campus buiten de Duits sprekende regio te ontwikkelen.'


expansie

De opening van het datacenter staat niet op zichzelf. 'Als marktleider in Europa blijven wij continue werken aan verdere expansie van ons colocatie datacenter aanbod. Wij zijn op dit moment bijvoorbeeld ook al bezig met de ontwikkeling van nieuwe datacenters in Londen en Madrid', aldus Shoji


'Klanten vormen vanzelfsprekend een integraal onderdeel van onze verdere groei in Europa. We zijn dan ook verheugd dat we succesvol verschillende anchor-tenants voor e-shelter AMS1 hebben kunnen aantrekken', aldus Pieter Duijves die e-shelter Nederland leidt.