OMD en MediaMonks ontwikkelen Guide of Thrones

03-07-2017 (14:44) - Tech

Vandaag lanceren MediaMonks en OMD de ‘Guide of Thrones’ Messenger in samenwerking met Ziggo; een interactieve chatbot die virtueel antwoord geeft op vragen over Game of Thrones. De door MediaMonks ontwikkelde ‘Guide of Thrones’-bot is zowel op trouwe als beginnende kijkers gericht en is gebaseerd op een interactief script over de eerste zes seizoenen van de award-winnende HBO-serie.


Guide of Thrones’-bot

In Game of Thrones komt een grote verzameling personages, verhaallijnen en gebeurtenissen samen. De ‘Guide of Thrones’-bot voorziet fans die de eerste seizoenen al hebben gezien van een interactieve geheugensteun, en biedt een introductie zonder spoilers voor nieuwe kijkers. 


quick reply buttons en emoji’s

De tool werkt op Facebook Messenger en maakt gebruik van quick reply buttons en emoji’s. De gebruiker krijgt nuttige samenvattingen te zien die terugblikken op de personages en hun verhalen. Met de quick reply buttons navigeer je naar gerelateerde of willekeurige personages. Elk personage is herkenbaar aan een unieke emoji-combinatie en te ontdekken door emoji in te typen. De bot bereidt zo kijkers voor op het nieuwe seizoen van Game of Thrones dat 17 juli in Nederland wordt gelanceerd.