Online merk vidaXL werkt samen met Google Cloud

25-05-2021 (13:43) - Tech

Google Cloud en vidaXL gaan een driejarig strategisch partnerschap aan om de digitale groeiambities van het internationale online merk te faciliteren. Om een betere schaalbaarheid, continuïteit en flexibiliteit van zijn IT-systemen te bieden, verplaatst vidaXL een deel van zijn IT-infrastructuur voor core SAP workloads zoals ERP Central Component (ECC) en Extended Warehouse Management (EWM) naar Google Cloud.
 
VidaXL is een snelgroeiend, internationaal online merk, actief in 29 landen en met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland. Door over te stappen van hun on-premise IT-infrastructuur naar Google Cloud, wil het merk nieuwe tools, vaardigheden en een organisatiecultuur opbouwen die op basis van data werkt – met name uit zijn SAP-systemen die transacties, klantgedrag, informatie over de toeleveringsketen en meer omvatten. Met de toonaangevende cloud-infrastructuur, het databeheer en analysediensten van Google Cloud, kan vidaXL meebewegen met de eisen van klanten en zijn bedrijfsstrategie aansturen via data-driven beslissingen, waardoor ze hun klanten nieuwe en meer gepersonaliseerde winkelervaringen kunnen bieden.
 

Provider

Om aan de veranderende vraag van afnemers te voldoen, breidt vidaXL productgroepen regelmatig uit en betreden zij nieuwe markten via een ruim aanbod aan kanalen. Het bedrijf maakt steeds meer gebruik van data om deze beslissingen te onderbouwen. Om dit op grote schaal te kunnen doen, moeten de IT-teams van vidaXL grote, vaak uiteenlopende, datasetes beheren en analyseren. Door de SAP-workloads naar Google Cloud te verplaatsen, kan het bedrijf gebruikmaken van een flexibele infrastructuur en cloudgebaseerde services zoals BigQuery. Dit helpt de tijd die vidaXL nodig heeft om cruciale SAP-gegevens te verwerken en analyseren te verkorten, en biedt een veilige, betrouwbare en schaalbare basis voor toekomstige uitbreiding.