Parijse startup campus Station F van start

03-07-2017 (08:15) - Tech

Afgelopen week is startupcampus Station F in Parijs geopend. Het project heeft (tot nu toe) 247 miljoen euro gekost en werd geopend door president Emmannuel Macron en burgemeester Anne Hidalgo. Er zullen duizend startende bedrijven worden gehuisvest, waarmee het een van de grootste concentratie startups in Europa wordt.

 
voormalig treinstation 
Bedrijvengebouw Station F is het geesteskind van Xacier Niel, die ook de financiering realiseerde, samen met Roxanne Varza van Microsoft Ventures. Het voormalige treinstation ( la Halle Freyssinet) van 34.000 vierkante meter is omgebouwd tot een kantoorruimte met 3000 werktafels.  Een bureau met internet gaat 195 euro per maand kosten en huurders krijgen geen advies. Facebook participeert wel in een Startup Garage voor tien tot vijftien starters en er zijn 27 startup programma’s in Station F van Numa, Ubisoft en anderen. Amazon heeft er een Mentor’s Office gevestigd, een plek van Amazon Web Services en startups kunnen samenwerken.
appartementen
Station F telt een restaurant, vier keukens, een café, een bar plus zeven congreszalen. De bouwactiviteiten zijn nog niet ten einde. Niel bouwt in de directe omgeving appartementen voor entrepreneurs die in de immense hal willen werken. Er komen totaal drie torens met sportclub en lounge bar.