Piaggio Groep presenteert eerste producten van Piaggio Fast Forward

13-02-2017 (15:52) - Tech

Afgelopen week heeft de Piaggio Groep in het Amerikaanse Boston GITA en KILO gepresenteerd. Deze twee autonome voertuigen zijn de eerste resultaten van Piaggio Fast Forward (PFF), een dochteronderneming van de Piaggio Groep die zich als geavanceerd Amerikaans onderzoekscentrum focust op de mobiliteit van de toekomst.


Via Piaggio Fast Forward onderzoekt de Piaggio Groep de evolutie van mobiliteit in de nabije toekomst en wil de onderneming op basis hiervan een aanzienlijk breder aanbod aan technologische oplossingen gaan bieden.


GITA

GITA is een autonoom voertuig, ontworpen om mensen te assisteren. Hij kan zaken tot 18 kg vervoeren, neemt waar en communiceert. GITA kan een persoon met een snelheid tot 35 km/u volgen en kan zich onafhankelijk voortbewegen in een afgekaderde omgeving. Zijn persoonlijkheid wordt aangezet door ronde vormen en een modern design.


KILO

KILO is de ‘grotere broer’ van GITA en vervoert dankzij zijn forsere afmetingen tot 100 kg aan objecten in zijn 120 liter grote compartiment. Dankzij zijn drie wielen is KILO buitengewoon stabiel.