PLUS kiest Relex Solutions voor nieuw planningsplatform

PLUS kiest Relex Solutions voor nieuw planningsplatform

07-06-2020 (18:39) - Tech

PLUS werkt samen met Relex Solutions om een geïntegreerd systeem voor Forecasting & Replenishment en Space Management te kunnen bieden. Na een intensief selectietraject is gekozen voor Relex Solutions omdat zij gespecialiseerd zijn in vooruitstrevende software voor retailers. 
 
Relex brengt de planningssystemen Forecast en Replenishment en Space Management onder in één platform, waardoor extra voordelen uit het nieuwe systeem gehaald kunnen worden. Zo kan PLUS straks bij het maken van toekomstige schappenplannen rekening houden met de meest actuele vraagvoorspelling per artikel en per winkel. Hierdoor is het in de toekomst mogelijk om de klantvraag in de winkel beter te voorspellen en plannen. Dit leidt tot winkelspecifieke besteladviezen en uiteindelijk een betere beschikbaarheid van de producten in de winkels.
 
Eric Leebeek, directeur Commercie: “Goed eten moet ook op tijd beschikbaar zijn met zo min mogelijk derving en handmatig werk. Daarom ben ik verheugd over onze nieuwe samenwerking met Relex Solutions. Samen met hen gaan we een data-gedreven IT-systeem inrichten voor optimaal besteladvies. Hierdoor kunnen we in complexere situaties zoals weersinvloeden of in de onverwachte huidige tijd veel beter de vraag voorzien waardoor we onze DC’s en winkels beter kunnen bevoorraden. Met het nieuwe spacemanagement systeem kunnen we ons assortiment en de schappenplannen nog beter afstemmen op de lokale klantenwensen.”