Polestar-rijders kijken NPO Start voortaan ook in de auto

14-09-2021 (15:34) - Tech

NPO Start is nu rechtstreeks naar het infotainmentsysteem van de Polestar 2 te streamen. Daarmee kunnen Polestar-rijders nu tijdens het opladen, of wanneer ze ergens geparkeerd staan, het enorme aanbod van series, documentaires en programma’s van NPO kijken op het grote centrale beeldscherm van de auto.

De integratie van NPO Start met de videostreaming-app (bèta) van Polestar is de nieuwste toevoeging aan het rap groeiende diensten- en contentaanbod dat Polestar rechtstreeks in de auto aanbiedt. De Polestar 2 was bij zijn lancering de eerste auto ter wereld met Android Automotive OS, het geavanceerde infotainmentsysteem met geïntegreerde diensten van Google, zoals Google apps & services, Google Assistant, Google Maps en speciale apps via de Google Play Store.
 

Geïntegreerde diensten

Eén van de grote voordelen van Android Automotive OS in de Polestar 2 is het gemak waarmee developers hun apps kunnen ontwikkelen, danwel bestaande diensten rechtstreeks kunnen integreren in de auto. Om afleiding tijdens het rijden te voorkomen, kan de videostreaming-app (bèta) alleen worden bekeken wanneer de auto stilstaat.