Primeur voor België met nieuwe online betalingsdienst

01-02-2018 (11:46) - Tech

The Studio heeft een nieuwe dienst ontwikkeld waarmee particulieren elkaar betalingsverzoeken kunnen sturen. Pengo, zoals de dienst heet, is beschikbaar in de Belfius Mobile app en is vanuit Facebook Messenger ook rechtstreeks toegankelijk voor alle gebruikers met een Belgische zichtrekening.
 

Met deze app die Pengo heet kunnen particulieren betalen en rekeningen delen met anderen via socialmediakanalen. Ook via email en sms bestaat deze mogelijkheid. 


keuzemogelijkheid

Pengo is geïntegreerd in Facebook Messenger en is toegankelijk voor elke meerderjarige houder van een rekening bij een Belgische bank. Dankzij die nieuwe functie kunnen betalingsverzoeken in één klik worden verzonden naar contacten in Messenger en WhatsApp.

Betaling wordt uitgevoerd door de bank van de persoon die de betaling valideert, wat hetzelfde veiligheids- en vertrouwelijkheidsniveau garandeert als voor iedere andere bankverrichting. 


bakermat van start-ups

The Studio heeft de structuur van een start-up en werd opgericht om de digitale innovatie een boost te geven door de ontwikkeling en commercialisering van innoverende oplossingen in en buiten België te versnellen. Het is in dat “innovation lab” dat Pengo, de dienst voor betalingsverzoeken via de sociale media, ontwikkeld werd met het oog op de integratie in Facebook Messenger en in Belfius Mobile.

Naast de lancering van Pengo richtte The Studio al twee start-ups op: BrightKnight, dat actief is in roboticaprocesautomatisering, en Spencr, dat wereldwijd banking apps commercialiseert.