Private Detector van Bumble beschermt tegen ongewenste naaktfoto's

29-10-2019 (14:45) - Tech

Social netwerk-app Bumble heeft een nieuwe functie ontwikkeld, de 'Private Detector’, die gebruikers beschermt tegen het ontvangen van ongewenste naaktfoto's.
 
De 'Private Detector'-functie werkt als volgt: nadat er via de chat een naaktfoto is gedeeld, zorgt de functie ervoor dat de afbeelding automatisch vervaagt. De gebruiker krijgt vervolgens een melding dat hij of zij mogelijk een ongepaste afbeelding heeft ontvangen. Op dat moment kan de gebruiker besluiten of hij of zij de afbeelding wil bekijken dan wel blokkeren. De gebruiker kan, in dat laatste geval, de afbeelding rapporteren aan Bumble.
 
De 'Private Detector' maakt deel uit van een reeks beveiligingsfuncties die Bumble in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld, zoals een verbod op (vuur)wapens in profielfoto's en een verbod op haatdragende taal in profielen. 'Online veiligheid is wereldwijd een zeer wezenlijk probleem', laat Whitney Wolfe Herd, oprichter en CEO van Bumble weten. 'Wij als socialemedia- en socialenetwerksector hebben de verantwoordelijkheid om het goede voorbeeld te geven en we moeten duidelijk maken dat wij ongepast gedrag op onze platforms niet tolereren.‘