Quest geeft gratis geld weg

14-08-2018 (09:56) - Tech

Bij het septembernummer van Quest ontvangt iedere lezer gratis 100 Qryptonites, een nieuw gelanceerde cryptovaluta, ontwikkeld door een het Nederlandse bedrijf Qryptonites.  


Sanne Groot Koerkamp
, hoofdredacteur van Quest: "Dankzij deze nieuwe cryptomunt zitten onze lezers met hun neus bovenop de nieuwste ontwikkelingen. En door in de gehele oplage gratis munten weg te geven, kunnen we ze er ook nog mee laten experimenten. Dat vinden we leuk en spannend. De cryptomarkt kent namelijk nog maar weinig spelregels."

 

nieuwe cryptomunt

Qryptonite is een nieuwe cryptomunt, vergelijkbaar met Bitcoin. Qryptonite is zelfstandig ontwikkeld door een Nederlands team en wil een wereldwijd gangbaar loyaltysysteem worden. Quest is mediapartner van de cryptomunt, en heeft de ontwikkeling ervan op de voet gevolgd in de afgelopen edities. 


Remco Vlierman
, CTO, oprichter en ontwikkelaar van Qryptonite: "Het leek ons mooi om op deze manier de oude 'printwereld' te verbinden aan de nieuwe wereld van de crypto currency. Daarnaast is dit ook gewoon een leuk experiment. Kun je zelf een munt op de markt brengen en zorgen dat deze wat waard wordt? We gaan het zien."

 

aanschafprijs

Hoeveel de nieuwe munt precies waard wordt, hangt af van de markt en moet de komende tijd blijken. De ontwikkelaars mikken op een waarde van zes cent per Qryptonite. De 100 cryptomunten die Quest-lezers ontvangen, zouden in dat geval zes euro waard zijn, meer dan de aanschafprijs van het tijdschrift. Maar de waarde kan ook hoger uitvallen, als de munt aanslaat, of lager.