Robot neemt rol van boekhouder over

09-09-2019 (10:59) - Tech

Boekhoudprogramma Jortt heeft de boekhouder gerobotiseerd. In de nieuwste release van Jortt zit ‘Boekhouder Jortt’. ‘Boekhouder Jortt’ is een slimme computer die zorgt dat de boekhouding zonder menselijke handelingen wordt verwerkt. Oftewel: de gerobotiseerde boekhouder. Deze robot kan nu autonoom gemiddeld 50% van alle boekingen verwerken. Omdat ‘Boekhouder Jortt’ ook de btw-berekening maakt, het jaar afsluit en de jaarrekening opstelt, is een gemiddelde boekhouding met Jortt voor minimaal 80% volledig gerobotiseerd. 
 
Boekhoudprogramma Jortt heeft ervoor gekozen de automatische boekhoudfuncties te ‘vermenselijken’ in de vorm van ‘Boekhouder Jortt’. Dit maakt de stap naar volledige robotisering beter te bevatten voor gebruikers.
 
Hilco de Roo, directeur van Jortt: “We maken met Jortt erg grote stappen om de boekhouding volledig te automatiseren. De nieuwe functie ‘Boekhouder Jortt’ maakt onze gebruikers vertrouwd met deze automatisering. Zij kunnen hierdoor precies zien wat ‘Boekhouder Jortt’ heeft gedaan. Veel gebruikers controleren de handelingen van ‘Boekhouder Jortt’ de eerste keer, daarna vertrouwen ze het. Voor de goede orde: achter ‘Boekhouder Jortt’ zit echt niets menselijks meer. Daarom is hij sneller, goedkoper en beter dan mensen kunnen zijn.”