Rubix ondersteunt transitie Rabobank naar nieuwe digitale architectuur

05-11-2020 (13:19) - Tech

Het moderniseren van de IT-huishouding heeft hoge prioriteit bij de Rabobank. Een van de uitdagingen binnen dit traject bestond uit het samenvoegen van twee IT-afdelingen, en de vervanging van negen verschillende middleware integratie-tools en software-producten door een enkele toekomstbestendige architectuur. Om deze transformatie op een goede manier te laten verlopen, koos Rabobank ervoor om Rubix bij het proces te betrekken.
 
Een team van experts is sinds 2019 bezig met de implementatie van een nieuw integratieplatform. Dit systeem wordt gebruikt voor het transporteren en transformeren van bestanden, en fungeert als brug tussen bestaande on-premises architecturen en nieuwe toepassingen die zich bevinden in een cloud-omgeving. De Red Hat Fuse technologie die hiervoor werd geselecteerd, zal als integratieplatform de Rabobank-entiteiten over de gehele wereld met elkaar verbinden.

Met de implementatie zullen belangrijke koppelingen tussen systemen daarnaast minder afhankelijk zijn van handwerk. Veel van de eerder vereiste integratie-expertise wordt namelijk geautomatiseerd – naar verwachting zal 80 procent van de integratie-aanvragen uiteindelijk via self-service verlopen. De implementatie is nog in volle gang, maar in toenemende mate operationeel. In twee jaar tijd zijn ruim 1200 integraties met het Fuse platform gerealiseerd, die nu in productie zijn. Dagelijks faciliteert het platform de overdracht van meer dan 50.000 bestanden.