Samsung start samenwerking met Audi, BMW, Ford en Genesis

Samsung start samenwerking met Audi, BMW, Ford en Genesis

14-01-2021 (16:03) - Tech

Tijdens het Galaxy Unpacked ‘Welcome to the Everyday Epic’-evenement heeft Samsung onder andere aangekondigd samen te werken met Audi, BMW, Ford en Genesis om een digitale sleutelervaring mogelijk te maken voor zijn nieuwe Galaxy S-serie.
 
Samsung werkt samen met Audi, BMW, Ford en Genesis om de auto-ervaring naar een hoger niveau te tillen. In de nabije toekomst en een volgende uitrol kun je de toestellen uit de nieuwe Galaxy S21-serie gebruiken om (contactloos) je autodeur te ontgrendelen, zodra je je dichtbij het compatibele voertuig bevindt.
 
Samsung werkt samen met brancheorganisaties om UWB en digitale sleutels te standaardiseren, waardoor deze oplossing gemakkelijker beschikbaar, veiliger en deelbaarder wordt. Met afstandsberekening verzendt Samsungs UWB-compatibele digitale sleutel korte pulsen tussen het mobiele apparaat en de gekoppelde auto, waardoor de autodeur ontgrendeld wordt zodra je in de buurt bent.  Voor extra gemak kun je straks je digitale sleutel bovendien naadloos delen met smartphones, ongeacht het merk en platform.