Samsung toont nieuwste innovaties Connected Living

30-08-2018 (14:04) - Tech

Op elektronicabeurs IFA onthult Samsung vandaag de ambities om producten en services te blijven ontwikkelen en zo het volgende tijdperk van Connected Living vorm te geven. Met door AI en IoT aangedreven technologieën, wil Samsung het dagelijks leven van mensen veraangenamen.


Menno van den Berg, President van Samsung Electronics Benelux: “Samsung staat ervoor om het dagelijks leven van mensen leuker en makkelijker te maken. Daarvoor gebruiken we producten en services met AI en IoT als basis. We hebben een uitgebreid portfolio van TV’s, displays, audio, huishoudelijke apparatuur en mobiele devices en op IFA laten we zien hoe we dat het komende jaar uitbreiden. Op die manier geven we een nieuw tijdperk van Connected Living een nieuw gezicht. Al onze producten en services werken naadloos met elkaar samen." 

 

miljardeninvesteringen

Samsung doet er veel aan om AI en 5G met alle mogelijkheden bij het publiek te brengen. De afgelopen maanden werden er al miljardeninvesteringen aangekondigd op het gebied van hardware, software en services. Over de hele wereld worden nieuwe AI-onderzoekscentra opgezet. Onlangs werd de laatste bijvoorbeeld geopend in Cambridge, Verenigd Koninkrijk. Samsung verwacht komend jaar met zo’n 1.000 toegewijde nieuwe medewerkers grote stappen te zetten richting de toekomst. Bij alle innovaties draait het om de behoeftes en wensen van mensen die de producten gaan gebruiken. 


Een nieuwe generatie netwerkinfrastructuur is volgens Samsung essentieel om Connected Living toegankelijk te maken voor iedereen. Het bedrijf wil daarom een actieve rol oppakken in het opzetten van 5G-standaarden voor de hele industrie. De Samsung Electronics Booth bevindt zich van vrijdag 31 augustus tot woensdag 5 september op Level 2 in City Cube in Berlijn.