Samsungs Missing Masterpieces brengt iconische verloren kunstwerken samen

13-11-2020 (11:38) - Tech

Samsung lanceert de tentoonstelling ‘Missing Masterpieces’ aan, een digitale collectie van een aantal van de meest iconische en intrigerende verloren kunstwerken ter wereld. De collectie toont werken die nergens in het echt te zien zijn en waarvan gevreesd wordt dat ze voor altijd verloren zijn. Ze zijn voor de eerste keer samengebracht, zodat iedereen er van kan genieten en ter ondersteuning van het werk om ze terug te vinden.
 
The Frame functioneert als een multimediaplatform voor kunst. Wanneer hij niet in gebruik is, gaat hij volledig op in het decor. Vanaf het moment dat de TV uitgeschakeld wordt, gaat de Art Mode aan: het voorheen lege, zwarte scherm verandert in een galerij met de mooiste kunstcollecties ter wereld. De TV is uitgerust met een QLED-scherm, zodat de kleuren van de originele kunstwerken in high definition weergegeven kunnen worden.
 
Alle 12 kunstwerken in de ‘Missing Masterpieces’-tentoonstelling zijn gratis beschikbaar voor The Frame-gebruikers via de Art Store catalogus. De waardevolle werken kunnen ook online door iedereen bekeken worden via https://www.samsung.com/nl/explore.
 
De tentoonstelling werd samengesteld in samenwerking met Dr. Noah Charney, een gerenommeerd expert in kunstcriminaliteit en oprichter van de Association for Research into Crimes Against Art (ARCA). De collectie bevat prachtige meesterwerken die wetshandhavingsinstanties overal ter wereld proberen terug te vinden.
 
De tentoonstelling ‘Missing Masterpieces’ is ruim drie maanden (12 november – 10 februari 2021) virtueel te bezoeken. Meer informatie vind je in de Art Store of op de website van Missing Masterpieces via https://www.samsung.com/nl/explore.