SerpentGameplay grote winnaar Dutch Stream Awards 2021

SerpentGameplay grote winnaar Dutch Stream Awards 2021

04-12-2021 (20:44) - Tech

SerpentGameplay is vrijdagavond de grote winnaar geworden tijdens de uitreiking van de Dutch Stream Awards (DSA), mede mogelijk gemaakt door Logitech G en Blue Microphones. SerpentGameplay ging, net als vorig jaar, met twee awards naar huis. Voor Tony Junior, Jarno Opmeer, Don Kaaklijn, Saar en BenBillyKwijt waren het hun eerste awards.
 
De DSA beloonde voor het derde jaar op rij de streamers die volgens publiek en vakjury de beste livestreamproducties van 2021 maakten. Gedurende de maanden oktober en november werden er 100.000 stemmen uitgebracht in de volgende categorieën:
 
Beste Mannelijke Streamer (publiek en vakjury)
Beste Vrouwelijke Streamer (publiek en vakjury)
Beste Stream Overall - Powered by NZXT (publiek en vakjury)
Nieuw! Beste Non Gaming stream (publiek)
Nieuw! Beste esports stream (publiek)
Beste Talent - Powered by Blue Microphones (50% publiek / 50% vakjury)
Beste Productie - Powered by Logitech G & Blue Microphones (vakjury)
 

De complete uitslag

In de categorie Beste Productie viel egbertlive in de prijzen bij de vakjury. Naast de eerder genoemde namen, pakte ook Morrog een award in de categorie Beste Mannelijke Streamer.
Savio mag zich de Beste Nieuwkomer van 2021 noemen en verzekerde zich daarmee van een jaar lang support van Blue Microphones, met als doel de streamcarrière van het talent verder te professionaliseren. Savio, onder meer bekend van zijn livestreams vanaf bijzondere plekken, ging eerder dit jaar ruim 8 uur live vanuit Tsjernobyl.
 
Beste Vrouwelijke Streamer (vakjury) Saar
 
Beste Vrouwelijke Streamer (publiek) BenBillyKwijt
 
Beste Mannelijke Streamer (vakjury) Morrog
 
Beste Mannelijke Streamer (publiek) Don Kaaklijn
 
Beste Stream Overall (vakjury) SerpentGameplay
 
Beste Stream Overall (publiek) SerpentGameplay
 
Beste esports stream (publiek) Jarno Opmeer
 
Beste Non Gaming stream (publiek) Tony Junior
 
Beste Productie (vakjury) egbertlive
 
Beste Nieuwkomer (publiek & vakjury) Savio
 
De DSA werd in 2019 opgericht als blijk van waardering voor de honderden streamers die wekelijks live-entertainment verzorgen op platformen als Twitch.tv. Streaming is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het Nederlandse entertainmentlandschap. De platformen worden steeds diverser en zijn niet meer alleen gericht op gaming, waardoor categorieën als Best Talent en Non Gaming hun intrede kunnen doen. Twitch.tv heeft inmiddels meer dan 1,5 miljoen unieke Nederlandse gebruikers, waarvan meer dan 250.000 het platform dagelijks gebruiken. Er wordt maandelijks zelfs voor meer dan 12 miljoen uur aan content bekeken in Nederland. Voor het tweede jaar op rij zijn hoofdsponsors Logitech G en Blue Microphones verbonden aan de DSA.