'Silicon Valley van Amsterdam' krijgt vorm

12-03-2018 (08:49) - Tech

De Amsterdamse tech hub, TQ, kondigt haar vernieuwde club ruimte en membership aanbod voor de internationale tech community aan. Beide zijn ontworpen om TQ’s community verder te ontwikkelen voor haar residents en members.
 

De nieuwe members club is ontworpen met de toekomst in het achterhoofd. Het zal  groeimogelijkheden vergroten door de TQ community toegang te bieden tot succesvolle tech ondernemers, het netwerk van TQ’s partners, zoals Google for Entrepreneurs, Booking.com, ABN AMRO en KPMG, invite-only events met internationale sprekers, feesten in de kleinste disco van de wereld, en zelfs een crèche voor kinderen van werkende ouders.
 

het werk van de toekomst

Managing Director van TQ, Robert Gaal, hoopt dat deze verandering TQ’s pand op de Amsterdamse gracht nog verder ontwikkeld tot een plek waar de tech industrie samenkomt en er zich een mooie mix voordoet van ideeën, talent en middelen die relevante connecties opleveren. “We zijn hier geen co-working space aan het bouwen”, zegt Gaal. “In onze nieuwe club kan je ervaren hoe het werk van de toekomst eruit ziet. Hier kan je oprichters van beginnende en gevestigde startups, ervaren experts in verschillende disciplines, en investeerders uit elke industrie ontmoeten. Onze focus ligt op startups, groei en tech. We hebben al een geweldige community gecreëerd en we kijken er naar uit om deze verder uit te bouwen.”
 

aanbevelingen

Vanaf nu accepteert de hub nieuwe aanmeldingen alleen nog maar op basis van aanbevelingen vanuit de community, om zo startups met veel potentieel een betere springplank naar succes te bieden, en om de samenwerking in TQ’s internationale netwerk, bestaande uit oprichters, investeerders en experts, te verbeteren.
 

Silicon Valley van Amsterdam

Het idee voor de nieuwe members club ontstond in oktober vorig jaar toen TQ zijn een-jarig bestaan vierde en werd geïnspireerd door de gast van de avond, voormalig Google CEO Eric Schmidt, die de hub “Silicon Valley onder een dak” noemde.
 
 
TQ is in 2016 opgericht door TNW, in samenwerking met Google for Entrepreneurs, Booking.com, ABN AMRO en KPMG. Hoewel het maar één jaar oud is, heeft TQ sinds de oprichting een opvallende transformatie ondergaan. Wat begon als een oud bankgebouw in het hart van Amsterdam is nu een bloeiende tech hub, die thuis is aan meer dan 200 tech bedrijven, met events met sprekers zoals de Chief People Officer van Booking.com, de CTO van Amazon, maar ook lokale tech ondernemers zoals Nalden van WeTransfer en Alexander Klöpping van Blendle. Om je aan te melden voor een membership, bezoek: https://tq.co/membership