SmartHalo wil Nederlandse markt veroveren

13-12-2017 (12:09) - Tech

De Canadese startup SmartHalo Technologies Inc., een urban mobility technology innovator, introduceert de SmartHalo®. Dit ronde, minimalistisch ontworpen apparaat voor op ieder fietsstuur laat je de snelste weg naar een bestemming vinden, zorgt voor verlichting als het donker is, helpt om veilig aan te komen en beschermt de fiets met een geïntegreerd alarmsysteem tegen diefstal. SmartHalo is dus een slim fietsapparaatje.

 
SmartHalo komt tegemoet aan de uitdagingen van fietsers in de stad en draagt bij aan groenere, vriendelijkere steden. Dit omdat zij dankzij de visuele informatie en geluiden op de SmartHalo hun smartphone in hun jaszak of tas kunnen laten zitten. Met zijn strakke design past SmartHalo bovendien op elk fietsstuur. Hij is via bluetooth te koppelen aan de SmartHalo-app, die werkt op zowel iPhone als Android smartphones.


gek van fietsen

“We zijn gek van fietsen, technologie en steden. Met SmartHalo willen we de fiets als vervoersmiddel populairder maken en zo bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering”, zegt Xavier Peich, medeoprichter en CEO van SmartHalo


SmartHalo is voortgekomen uit een succesvolle Kickstarter-campagne en pre-sale campagne waarbij inmiddels 10,000 exemplaren aan tevreden klanten zijn uitgeleverd in meer dan 72 landen. Nu breidt het merk verder uit. SmartHalo is in Nederland verkrijgbaar via SmartHalo.bike, Apple.com en in de Apple Store. Consumentenverkoopprijs is 169 euro.