Snapchat-profielen krijgen een nieuwe look, met 3D Bitmoji

20-07-2021 (17:19) - Tech

Vanaf woensdag 21 juli 2021 krijgen Snapchat-profielen een nieuwe look met de lancering van 3D Bitmoji voor profielen. Snapchatters kunnen nu een driedimensionale versie van hun Bitmoji-avatar zien op hun Snapchat-profiel. Dit biedt de meer dan 200 miljoen dagelijkse gebruikers van Bitmoji een hele nieuwe manier om zichzelf en hun persoonlijkheid uit te drukken op Snapchat.
 
Snapchatters kunnen binnenkort kiezen uit meer dan 1.200 combinaties van lichaamshoudingen, gezichtsuitdrukkingen, gebaren en achtergronden. Dit maakt de digitale ervaring nog persoonlijker voor de meer dan 200 miljoen Snapchatters die dagelijks gebruik maken van Bitmoji. Door de opties hebben gebruikers de mogelijkheid vrijwel elk gevoel en elke stemming tot uiting te brengen. 
 
De details van de persoonlijke avatar zijn aanzienlijk verbeterd door het gebruik van Pixar-kwaliteit 3D technologie – zo is de textuur van kledingstukken te onderscheiden, zijn er unieke items van bekende modemerken beschikbaar en is er een glinstering zichtbaar op de oorbellen van de avatar. De 3D Bitmoji is door de toegevoegde functie Profile sharing gemakkelijk te delen op de applicatie, maar ook daarbuiten.