Snapchat rolt Next Generation Scan functie uit

27-08-2021 (09:58) - Tech

Vanaf vandaag rolt Snapchat zijn Next Generation Scan functie uit, waarin de Scan-knop een prominentere plaats direct op het hoofdcamerascherm krijgt en Snapchatters leuke en nuttige extra functionaliteiten kunnen vinden in categorieën zoals eten, planten, muziek en meer.
 
De Next Generation Scan wordt vanaf vandaag wereldwijd uitgerold naar alle iOS gebruikers, alle Androidgebruikers zullen in de komende weken toegang krijgen. Het doel van Snapchat om met de camera de digitale wereld te verbinden met de fysieke wereld, komt hierdoor weer dichterbij.
 

Over Scan

Met behulp van Scan krijgen Snapchatters toegang tot slimme toepassingen die de Snapchat community leuk vinden om te doen of nodig hebben, zoals huiswerk maken of het ontdekken van muziek. De eerste partners voor Scan hebben al laten zien wat voor toepassingen er mogelijk zijn.
Terwijl je naar muziek luistert, kun je het nummer scannen dat wordt afgespeeld dankzij de integratie met Shazam.
 
In samenwerking met Photomath kunnen Snapchatters de Snapchat Camera op een wiskundige berekening richten om de oplossing in de camera te zien verschijnen.
Met Dog Scanner kunnen Snapchatters de Snapchat Camera gebruiken om hondenrassen te identificeren.
 
Scan is ontworpen om wat je door de Snap-camera ziet te koppelen aan de meest relevante AR-ervaringen op Snapchat en is in de loop der jaren zo geëvolueerd dat je tegenwoordig miljoenen lenzen kunt ontdekken, waaronder Lenzen gemaakt door partners en Snap’s community via Lens Studio. Hierbij speelt Snapchat in op onderwerpen die hoog in het vaandel staan bij Snapchatters, zoals mode en eten.
 

Camerasnelkoppelingen

Scan biedt ook suggesties voor camerasnelkoppelingen voor de Snapchat Camera. Camerasnelkoppelingen suggereren cameramodi, lenzen en soundtracks die relevant zijn voor wat er op dat moment door de Snapchat Camera gezien wordt.
 
Camera Shortcuts worden vandaag uitgerold naar 100% van de iOS-gebruikers wereldwijd, de uitrol naar 100% van de Androidgebruikers gebeurt eind van dit jaar.