Snapchat wil nieuwe deelfunctie vaker gezien worden

24-01-2018 (08:00) - Tech

In een poging om meer gebruikers te trekken, maakt Snapchat het mogelijk om verhalen in de app te delen op andere plekken. Geheel volgens het format van Snapchat zijn ook die gedeelde verhalen slechts korte tijd te zien; daarna verdwijnen ze weer.
 

Het gaat om de aan elkaar geplakte foto's en video's die samen, voor 24 uur, een 'story' vormen. De vertelvorm is inmiddels terug te vinden in Instagram, WhatsApp en Facebook. Een woordvoerder van Snapchat noemt tegen Axios het voorbeeld van breaking news-verhalen die gedeeld kunnen worden. Daarvoor worden door gebruikers en nieuwsorganisaties nu vaak Twitter- of Instagram-berichten gebruikt.
 

Het is voor Snapchat een nieuwe manier om op andere plekken te laten zien wat er ín de app gebeurt. Het platform worstelt de laatste maanden met het aantrekken van nieuwe gebruikers. Snapchat is enorm populair onder met name tieners, die soms uren per dag in de app doorbrengen. Oudere mensen bereiken lukt minder goed.
 
 
Snapchat kondigde eerder aan de app grondig te vernieuwen. Kern van de verandering is dat contact met vrienden en verhalen van nieuwsorganisaties en merken duidelijk gescheiden worden. De update zou al vorig jaar worden uitgerold, maar dat is tot nu toe niet gebeurd. 

NOS.nl