SOFTGAMES verkoopt Webdivisie aan Azerion

09-08-2021 (16:56) - Tech

SOFTGAMES, het Duitse instant gaming-bedrijf dat casual en echte social games ontwikkelt, kondigt vandaag de verkoop aan van haar Web-gerelateerde business aan Azerion, het Pan-Europese gaming- en monetisatie bedrijf.
 
Met deze overeenkomst biedt Azerion vanaf nu adverteerders een uitgebreid bereik met 300 additionele premium webgames (inclusief de populaire Garden Tales-franchise) via het eigen platform en via het kruiswoordpuzzel-platform van SOFTGAMES. Dit geeft een boost aan Azerions aanbod in belangrijke regio’s en biedt daardoor meer bereik binnen de jongere doelgroep, maar ook volwassen spelers kunnen eenvoudig worden bereikt via kruiswoordpuzzels.
 
De twee organisaties zijn een lange termijn samenwerking aangegaan waarin Azerion zowel bestaande als nog te ontwikkelen games van SOFTGAMES publiceert. Dit betekent dat de platformen van Azerion continu evolueren waarbij klanten een nog gedetailleerder bereik binnen de doelgroepen wordt geboden.
 
Bovendien neemt Azerion de bedrijfsvoering over van de web browser games divisie van SOFTGAMES. SOFTGAMES heeft sterke samenwerkingen gevormd met grote bureaus, adverteerders en media-websites, zoals Tribune Content Agency, Chicago Tribune, Reach Plc en Mirror.co.uk.