Sprynter maakt pakketjes versturen gebruiksvriendelijk

04-09-2017 (14:27) - Tech

SPRYNTER is de eerste app in Nederland waarmee bedrijven en particulieren simpel en gemakkelijk pakketjes kunnen versturen. Neem met de app een foto van wat je wilt opsturen of terugsturen, en een koerier komt naar je huis, winkel of kantoor. SPRYNTER pakt het pakketje optioneel ook nog in.


De pakkettenmarkt zit enorm in de lift. In 2016 werden er 220 miljoen pakketten verstuurd, waarvan 130 miljoen webshopbestellingen. 13% van de aankopen gaat retour, en bij kleding is dit zelfs ruim een derde. Als je je online aankopen wilt ruilen, hoef je door SPRYNTER nu niet meer de deur uit. Voor €4,95 incl. BTW komt een koerier naar je toe.


cargo bikes

Voor grote of breekbare items rijdt er een 100% elektrisch bestelbusje voor, en anders een snelle cargo bike. SPRYNTER vergelijkt vervolgens de verzendtarieven van verschillende pakketvervoerders (PostNL, DHL etc.). Uiteindelijk betaal je de laagste verzendkosten die er voor jouw pakket bestaan. Zo is dat voor een standaard zakelijk pakket bijvoorbeeld maar €4,75.


Voorlopig is de ophaaldienst alleen beschikbaar binnen de ring van Amsterdam en uitsluitend voor iPhone-gebruikers. Aan een versie voor Android-toestellen wordt gewerkt, en uitbreiding naar andere Nederlandse steden volgt in de eerste helft van 2018.