Supply chain wordt sinds COVID belangrijker gevonden

18-08-2021 (11:07) - Tech

Supply chain wordt belangrijker gevonden en de bijdrage beter op waarde geschat in de organisatie sinds de pandemie. Dat zegt 78% van de respondenten in een enquête onder 51 internationale supply chain leaders. Het onderzoek is uitgevoerd door digitale expediteur Zencargo.
 
Van de uitbraak van het coronavirus tot aan het vastlopen van de Ever Given in het Suezkanaal; de afgelopen 18 maanden volgde uitdaging op uitdaging voor de supply chain. Verstoringen in de toeleveringsketen van veel sectoren zorgden ervoor dat dit doorgaans op de achtergrond opererende vakgebied volop in de aandacht stond.
 

Niet altijd positief

Het grootste deel van de ondervraagde supply chain leaders geeft in het onderzoek van Zencargo aan dat hun bijdrage belangrijker wordt gevonden en ook hoger gewaardeerd wordt sinds de pandemie. 11,8% geeft echter aan dat hun werk weliswaar meer zichtbaar is geworden, maar dat dit voor hen niet positief uitpakt.
 

Prioriteiten

Het verhogen van de service is voor veel supply chain leaders nu het belangrijkste. 58% van de respondenten geeft aan hier de komende 12 maanden prioriteit aan te geven. Duurzaamheid staat op plek twee van prioriteiten, gevolgd door wendbaarheid, kostenbesparing en weerbaarheid.