Swapfiets komt met e-bikes

04-06-2019 (11:24) - Tech

Swapfiets zet vanaf nu ook in op e-bikes. Voor een vast bedrag per maand kunnen klanten gebruikmaken van de Swapfiets Power 7. Hierbij geldt dat service aan huis óf in de winkel bij de prijs inbegrepen zijn.
 

De elektrische Swapfietsen zijn in Nederland als eerste verkrijgbaar in Den-Haag, Rotterdam en Amsterdam. De introductie volgt op een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf met het bereiken van 100.000 klanten in Nederland.
 

In België kunnen inwoners van Antwerpen en Brussel vanaf halverwege juni gebruik maken van de elektrische Swapfiets. Vanaf dat moment is de Power 7 ook beschikbaar in München en Münster in Duitsland.


mobiliteit

De Swapfiets Power 7 is voorzien van een Bosch middenmotor die tot een snelheid van 25 kilometer per uur ondersteunt. Dankzij de krachtige accu heeft de e-bike een bereik van 200 kilometer en is dus ook geschikt om grotere afstanden af te leggen. In het frame van de fiets is een uitneembare accu verwerkt, waardoor de accu in huis kan worden opgeladen.


Steven Uitentuis, mede-oprichter Swapfiets:
'In grote steden blijft mobiliteit een uitdaging. Hoe faciliteer je mensen in hun zoektocht naar duurzame vervoersmiddelen? De fiets is daarin een logische keuze, maar voor wie dagelijks de hele stad door moet is dat een ander verhaal. Daarom komen we nu met een elektrische Swapfiets. Hetzelfde aantrekkelijke abonnement zonder kopzorgen, maar met elektrische aandrijving zodat je zonder te zweten bij je afspraak kunt komen.'