Tech-startup Vormats gaat internationaal met video-app

Tech-startup Vormats gaat internationaal met video-app

20-01-2021 (12:29) - Tech

Veel organisaties en medewerkers weten nog niet goed hoe ze zelf snel persoonlijke video’s kunnen maken. De Nederlandse startup Vormats speelt hier op in. Hun nieuwe applicatie maakt de creatie van video’s voor zowel interne als externe communicatie toegankelijker en betaalbaarder. Vormats ziet haar business dan ook in rap tempo groeien de afgelopen maanden en ervaart nu ook internationale belangstelling.
 
Uit verschillende internationale onderzoeken blijkt dat een video 60.000 keer sneller door je hersenen wordt verwerkt dan tekst, dat het bereik van een videoboodschap met 70 procent wordt vergroot en dat 90 procent van de medewerkers het leuk vindt om met video te starten. 
 
De startup werkt al voor grote bedrijven als Unilever, ABN AMRO, Nationale Nederlanden, de Rijksoverheid en Oxfam Novib. Binnen deze organisaties communiceren veel directeuren, medewerkers en teams via Vormats-video’s met elkaar. Nu internationale reizen vanwege de corona-pandemie zo goed als onmogelijk zijn, rapporteren lokale projectleiders van Oxfam Novib in Azië bijvoorbeeld met behulp van Vormats per video over de stand van zaken. Het Amsterdam UMC zet de app in bij het werven van gespecialiseerd personeel, waar een groot tekort aan is.