Techbedrijven werken samen voor IT development talent

Techbedrijven werken samen voor IT development talent

11-02-2021 (10:44) - Tech

Naar aanleiding van het tekort aan frontend- en backend developers hebben twaalf techbedrijven een community opgericht. De zogeheten PXL.Widgets Heroes Community koppelt bedrijven aan IT-talenten waarna zij een development training kunnen volgen.
 
Het werven, selecteren en opleiden van mensen begon relatief veel geld en tijd te kosten, op deze manier hopen de bedrijven die aangesloten zijn bij de community geld te besparen.

Johan Meulendijks, Founder & Head of PXL.Widgets Heroes: “Member worden van de community is gratis en bedrijven zijn niet verplicht een trainee in dienst te nemen. Wat de aangesloten bedrijven verder vooral aanspreekt is dat wij geen recruiter of opleider zijn. Onze focus ligt op het zo snel mogelijk rendabel en declarabel krijgen van development talenten die wij door onze twintig jaar ervaring er moeiteloos uit pikken. Slechts 5% van alle sollicitanten wordt toegelaten tot het Heroes Traineeship. Wij kijken namelijk niet alleen naar de technische competenties, maar ook naar persoonlijkheid, drive, communicatieve vaardigheden en de vraag of deze persoon past bij de bedrijven binnen de community.”
 
Bedrijven die op zoek zijn naar front- en backend developers en die als lid van de community in aanmerking willen komen voor plaatsing van een trainee van de eerste lichting, kunnen zich tot 19 februari gratis aanmelden.