Tele2 Zakelijk luidt de noodklok

16-04-2019 (10:04) - Tech

In september van dit jaar is het gedaan met de traditionele kabel uit de muur die jarenlang toegang bood tot internet en telefonie. Het inmiddels zwaar verouderde ISDN2 is dan voorgoed verleden tijd. Toch hebben zo'n 50.000 Nederlandse bedrijven nog geen actie ondernomen.Tele2 Zakelijk luidt daarom de noodklok. 


Het moderniseren van het traditionele telefonienetwerk is een noodzakelijke transitie, die al in het voorjaar van 2017 werd aangekondigd. Gemiddeld duurt het zo'n 4 tot 16 weken om volledig over te stappen naar een digitaal alternatief. 


Maar voor sommige bedrijven gaat de tijd nu wel dringen. Wie niet op tijd een alternatief regelt, is per 1 september onbereikbaar voor klanten, investeerders, collega's en andere geïnteresseerden. Bovendien loopt de fax ook via het ISDN2-systeem, evenals pinapparaten, inbraak- en brandalarmsystemen en zelfs de lift.


postduif

Léon Toet, Directeur Zakelijke markt: 'Nu de deadline van 1 september nadert, zouden de 50.000 bedrijven die nog steeds gebruikmaken van ISDN2 hier een prioriteit van moeten maken om problemen te voorkomen. Doen ze dat niet, zijn ze vanaf september niet meer bereikbaar. En is de enige manier om ze te bereiken via een postduif.'


Om deze boodschap over te brengen zet Tele2 Zakelijk vandaag de oude vertrouwde postduif aan het werk om zakelijke ISDN2-gebruikers in het hele land aan te sporen direct over te stappen op ‘
Het Nieuwe Bellen’. Postduiven vlogen vandaag uit om de bedrijven die nog niets hebben geregeld eraan te herinneren dat er werk aan de winkel is.