Tesla bouwt mogelijk 'gigafactory' in Duitsland of Nederland

30-07-2018 (17:37) - Tech

Tesla onderzoekt de mogelijkheden om in Nederland of Duitsland een nieuwe Europese gigafactory neer te zetten. Dat meldt The Wall Street Journaal op basis van uitlatingen van Nederlandse en Duitse functionarissen die bij de gesprekken betrokken zijn.


Tesla zou volgens een niet nader genoemde Nederlandse functionaris de optie hebben besproken om de enorme fabriek in Nederland te bouwen. Een woordvoerder van het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken bevestigt dat er contact is geweest met Tesla, maar gaf geen nadere details.


Tesla's Europese hoofdkantoor bevindt zich in Nederland. Dat blijft zo, maakte Musk eerder bekend. Hij gaf daarbij aan dat Duitsland een leidende keuze is voor het land om de fabriek te bouwen, waarbij Musk zei dat een locatie aan de Duits-Franse grens logisch lijkt, aangezien het gebouw zich dan dichtbij de Benelux-landen bevindt.


De bouw van een grote Europese fabriek ligt voor de hand omdat de Europese markt samen met de Chinese, de grootste ter wereld is wat elektrische auto's betreft. Tesla gaat in Shanghai al een fabriek bouwen die uiteindelijk 500.000 voertuigen per jaar moet produceren.

 

Tweakers