Textkernel neemt Amerikaans AI-softwarebedrijf Sovren over

Textkernel neemt Amerikaans AI-softwarebedrijf Sovren over

02-12-2021 (09:36) - Tech

HR-softwarespecialist Textkernel neemt het Amerikaanse Sovren over, een softwarebedrijf gespecialiseerd in artificiële intelligentie voor recruitment. Textkernel bevestigt hiermee haar positie als wereldwijde marktleider op het gebied van zoek- en matchtechnologie.  De overname wordt gesteund door software-investeerder Main Capital Partners.
 
Sovren is voornamelijk actief in de Noord-Amerikaanse markt en opereert vanuit Texas in de Verenigde Staten, met een productportfolio dat vergelijkbaar is aan de suite van Textkernel. De uitbreiding sluit naadloos aan op de missie van Textkernel om mensen en banen beter met elkaar te willen verbinden.
 
Met deze strategische stap zet Textkernel haar groeitraject voort en versterkt zij haar positie in de Noord-Amerikaanse markt en APAC-regio. Textkernel en Sovren hebben beide een indrukwekkende groei doorgemaakt de afgelopen jaren, zowel binnen als buiten de Verenigde Staten. Na het bundelen van de krachten met Sovren, bedient Textkernel meer dan 2.500 klanten, waaronder enkele van de grootste uitzendbureaus wereldwijd, vanuit kantoren in Nederland, de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland.
 
‘Connecting people and jobs, better’
“Met de overname van Sovren gaat Textkernel een spannende nieuwe fase in van haar 20-jarig bestaan, als wereldwijd marktleider in AI-technologie voor werving en selectie. Sinds onze oprichting als onderzoeksbedrijf 20 jaar geleden, heeft Textkernel de ambitie om mensen en banen beter met elkaar te verbinden. Door de toevoeging van Sovren is Textkernel een stap dichter bij het creëren van een AI-platform dat HR- en arbeidsmarktdata op een zinvolle en effectieve manier wereldwijd toegankelijk maakt”, aldus Gerard Mulder, CEO van Textkernel.
 
Robert Ruff, CEO van Sovren, voegt toe: “Deze overname zorgt voor continuïteit voor onze medewerkers, onze klanten en onze producten. Ik ben ervan overtuigd dat de klanten van Sovren direct kunnen profiteren van de expertise en functionaliteiten van Textkernel op het gebied van classificering van  competenties en beroepen en semantische verrijking van zoek- en matchresultaten.”