thecamp lanceert eerste Europese innovatiewedstrijd gericht op leefbaarheid

27-03-2017 (11:38) - Tech

thecamp, een internationale innovatiecampus in Frankrijk, lanceert met vijf van zijn medeoprichters (AccorHotels, Le Village by CA, SNCF Gares & Connexions, Sodexo en Steelcase) de eerste Europese innovatiewedstrijd die gewijd is aan leefbaarheid.

Het doel van deze wedstrijd is startups zichtbaarheid geven en ze de middelen aanreiken om baanbrekende innovaties te bedenken die ons dagelijks leven op het gebied van welzijn, milieu of sociale interacties verbeteren of zelfs ingrijpend veranderen. 

3 categorieën
Aan de op 27 maart 2017 gelanceerde Spark Life Contest kunnen alle Europese startups meedoen die een prototype en een product voor de eerste markt hebben ontwikkeld. De wedstrijd is gericht op de meest innovatieve en revolutionaire technologieën en diensten in 3 categorieën:

Gezondheid en Welzijn: voor alle startups die bijdragen aan ons welzijn door een verbetering van onze fysieke (lichaam, voedseltechnologie, voedselconcepten), emotionele (opdoen van nieuwe energie, verjonging) of intellectuele gezondheid.

Ruimte en Milieu: voor alle startups die oplossingen en diensten leveren voor intelligente gebouwen/kantoren of nieuwe manieren uitvinden om samen te komen, te delen, te werken en te slapen.

Sociale interacties: voor alle startups die menselijke betrokkenheid promoten, banden tussen individuen versterken en samenwerking stimuleren.