TJIP neemt meerderheidsbelang in Newest Industry

02-03-2018 (09:30) - Tech

TJIP, The Platform Engineers, heeft een meerderheidsbelang in Newest Industry verworven. Newest Industry exploiteert onder andere woonplatform Jumba.nl en de financiële ‘Mijn’-omgeving DIGIDO.nl. Het bedrijf gaat door als dochteronderneming van TJIP.
 

Newest Industry ontwerpt en ontwikkelt customer engagement platforms voor financieel dienstverleners (FinTech) en de vastgoedmarkt (PropTech). Met state of the art technologie bouwt Newest Industry vooral data- en profiel-gedreven concepten. 
 

Synergie

De dienstverlening van Newest Industry sluit goed aan op die van TJIP. TJIP ontwikkelt platforms die een brug slaan tussen mensen en techniek. Zoals MeetingpointAdvies, een vergelijkingssite voor financieel adviseurs. En het TJIP Mortgage Platform, een platform dat fungeert als intermediair tussen hypotheekverstrekkers en de markt. Voor TJIP liggen er kruisbestuivingsmogelijkheden in het combineren van de functionaliteit van diverse platforms. Bovendien vullen de expertises van beide bedrijven elkaar goed aan. Waar TJIP zich vooral richt op techniek en het ontwikkelen van platforms, is Newest Industry vooral een bedrijf dat zich richt op het realiseren van engagement en retentie voor klanten.
 

Dingeman Leijdens, CEO van TJIP: “Met de overname van Newest Industry zet TJIP een belangrijke stap in zijn ambitie een toonaangevende speler te worden in PropTech-markt in Nederland. Niet alleen is Newest Industry een prachtig bedrijf met veel potentie, maar het zal ook de positie van onze FinTech-platforms versterken.”
 
Foto: voor, van links naar rechts: Kees Haverkamp, Dingeman Leijdens.
Achter, van links naar rechts: Martijn van Maasakkers, Perry Gruber