TomTom speelt in op nieuwe technologieën

06-07-2017 (11:29) - Tech

Met de razendsnelle veranderingen op het gebied van slimme mobiliteit – denk bijvoorbeeld aan autonoom rijden – wordt er van bedrijven als TomTom andere dingen verwacht. Nieuwe dingen. TOM2 gaat in samenwerking met Cisco verkeersdata gebruiken voor nieuwe ontwikkelingen.

 
De grote hoeveelheden data worden gebruikt om nieuwe verkeerstechnologieën te ontwikkelen. Sensoren, routers en controllers moeten genoeg data opleveren. Een exponent van de samenwerking tussen TOM2 en Cisco is het gebruik van de Distributed Acoustic Sensing (DAS)-technologie, die het vermogen heeft om een glasvezelkabel te converteren in een reeks van virtuele microfoons die bewegingen van voertuigen detecteren en meten. Deze data wordt samengevoegd met TomTom’s Floating Car Data en komt voort uit 500 miljoen apparaten. Deze wordt vervolgens getoond en geanalyseerd in een TomTom-interface die specifiek ontworpen is voor de behoeften van Traffic Management Centres.
 
Dit alles staat in het teken van de ambitie om real-time informatie te kunnen uitwisselen, claimt Edwin Paalvast van Cisco: ‘Met dit project verbinden we weginfrastructuur, voertuigen, bestuurders en wegautoriteiten.’ Concreet moet het onderzoek ertoe leiden dat vertragingen verminderd worden en dat de accuraatheid van real-time verkeersdiensten worden verhoogd.