Trustpilot komt met zeven nieuwe initiatieven in strijd tegen fake reviews

24-06-2020 (10:16) - Tech

Trustpilot kondigt vandaag zeven nieuwe initiatieven aan als onderdeel van de strijd van oprichter en CEO, Peter Muhlmann, voor behoud van het vertrouwen in online reviews. De introductie van de zeven nieuwe initiatieven maakt deel uit van een “Trust promise” in een open brief van Muhlmann.
 
“Vertrouwen in onze samenleving en in de instanties is verbroken. Het internet is een platform voor vooruitgang, waar ongelofelijk mooie samenwerkingen en positieve verandering mogelijk worden, maar het is óók een middel geworden om ons uit elkaar te drijven en vertrouwen te verwoesten. Het vertrouwen herstellen in al zijn facetten, dat is een van de bepalende probleem van onze tijd,” zegt Peter Muhlmann, oprichter en CEO van Trustpilot.
 
Muhlmann vervolgt: “Consumentenreviews kunnen het volgende slachtoffer worden van de kwade krachten die sommige delen van het internet plagen. Om precies te zijn, het onderdrukken van de authentieke inspraak van de consument door middel van censuur, manipulatie en vervalsingen. Bij Trustpilot willen en zullen we meer doen om de waarde van onpartijdigheid en transparantie omtrent reviews te bewaken, als fundamenteel deel van ons open internet.”

Een overzicht van de zeven nieuwe initiatieven als onderdeel van Muhlmann’s ‘Trust promise’:
 
Gerapporteerde reviews blijven online
Elk bedrijf of consument kan een review ‘flaggen’ (rapporteren) waarvan het vermoeden bestaat dat deze ‘fake’ is of in tegenspraak is met Trustpilot’s huisregels. Vanaf heden blijven deze online terwijl ze onderzocht worden, met uitzondering van illegale content.

Van bedrijven die de richtlijnen schenden, zullen reviews niet langer gedeeld worden met zoekmachines
De Trustpilot-sterren van bedrijven waar een consumentenwaarschuwing op de bedrijfspagina is geplaatst, zullen niet langer verschijnen in zoekmachineresultaten.

Uittesten van een nieuw fraudevingerafdruksysteem
Dit verhoogt Trustpilot’s vermogen om ‘fake reviews’ te ontdekken en te verwijderen, door middel van nieuwe technologie die helpt om de herkomst van ‘fake reviews’ en reviewers vast te stellen.

Versterken van het consumentenwaarschuwingssysteem
Zodra een bedrijf betrapt wordt op het omzeilen van het systeem, worden consumenten ingelicht via een duidelijker en sneller systeem van publieke meldingen.

Meer middelen naar de Content Integrity- en Data Science-teams
Trustpilot gebruikt geavanceerde technologie ontwikkeld door bekwame data scientists om fake reviews en scheldpartijen eruit te filteren, aangevuld met uitgebreid getrainde Content Integrity-medewerkers en fraude-onderzoekers. De investering en mankracht wordt verdubbeld op dit gebied.

Nog meer transparantie op bedrijfspagina’s
Bovenop de uitgebreide data die nu al wordt gedeeld, voegt Truspilot ook nog nieuwe gegevens toe die consumenten helpen achterhalen hoe elk bedrijf het platform gebruikt.

Beloningen voor reviews niet langer toegestaan
Alhoewel de meeste bedrijven beloningen om meer feedback te verkrijgen op de juiste manier inzetten, nemen de zorgen toe dat welke vorm van beloning dan ook de feedback op een positieve manier kan beinvloeden. Beloningen in elke hoedanigheid, zoals korting in de toekomst, loyalty-punten, cadeautjes of een geldbedrag, in ruil voor een review zijn niet langer toegestaan op Trustpilot.
 
Deze nieuwe inittiatieven maken deel uit van Trustpilot’s ambite om het betrouwbaarste en transparantste reviewplatform te zijn wereldwijd en zullen ingevoerd zijn tegen Kerstmis, 2020. Zij volgen op eerdere maatregelen die dit jaar zijn ingevoerd, zoals nieuwe richtlijnen en bijgewerkte mogelijke redenen voor rapporteren, tot aan aanvullende transparantie rondon het uitnodigen voor review en de herkomst.