Uitstraling webshop geeft bij de consument de doorslag

09-10-2019 (13:58) - Tech

De consument kiest steeds vaker voor het online bestellen van producten. Dat webshops steeds populairder worden ten opzichte van de fysieke winkel, zie je onder andere terug in het het feit dat zelfs grote supermarktketens online bestellingen bezorgen.
 
 
Ook startende ondernemers kiezen er steeds vaker voor om een webshop te beginnen. Het starten van een webshop is  relatief laagdrempelig. Het is wel belangrijk daarbij rekening te houden met een aantal punten:
 

Uitstraling

Het design van je webshop is hetgeen dat tegenwoordig de doorslag lijkt te geven. Veel mensen haken af als het design van een webshop erg verouderd is. Het is dus essentieel dat je goed nadenkt over het design van je website. Kies voor een huisstijl die bij jouw bedrijf en de producten die je aanbiedt, past. Het design moet overzichtelijk blijven en de doelgroep aanspreken.
 

Responsive design

Behalve op de computer of laptop, moet de webwinkel er ook goed op een smartphone of tablet goed uitzien. Steeds meer mensen winkelen online met hun smartphone. Wanneer een webshop zich aanpast aan het device van een bezoeker, is responsive design toegepast. Vrijwel iedere succesvolle webshop maakt tegenwoordig gebruik van een dergelijk systeem. Aangezien het de standaard is, zal een programmeur of designer doorgaans uit zichzelf voor een responsive design kiezen. Maar er nog eens expliciet naar vragen als opdrachtgever, kan geen kwaad.


Geschikte huisstijl

Een programmeur en een designer doen twee verschillende dingen. Het ontwerpen van een huisstijl dien je daarom niet altijd aan een programmeur over te laten. Het is vaak beter om voor een full-service online marketingbureau te kiezen. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat er goed over het design wordt nagedacht door iemand die hierin gespecialiseerd is. 

Bron: Internetvergelijk.nl