Vergelijker Knibble nu ook refurbished

02-05-2017 (16:17) - Tech

Vergelijkingssite Knibble.nl komt met het vergelijken van zo-goed-als-nieuw producten. Naast nieuwprijzen maakt de kritische vergelijker nu ook outlet, refurbished en renewed prijzen van elektronica inzichtelijk. 


Nederlands meest oprechte verzamelaar van elektronicaproducten en -prijzen introduceert het vergelijken van refurbished producten. De website zag dat steeds meer elektronica webwinkels naast nieuwproducten ook renewed, refurbished, outlet en andere zo-goed-als-nieuw producten aanbieden. Knibble wil graag een blik werpen op prijzen in deze snelgroeiende markt, zodat consumenten een betere aankoopoverweging kunnen maken. 

Refurbished en renewed producten zijn een goedkoop en duurzaam alternatief voor nieuwe elektronica. De productie van telefoons, smartphones en andere gadgets zorgt voor een milieutechnisch zware aanslag op onze wereld. Denk aan het ontstaan van gevaarlijk afval, de benodigde mijnbouw naar schaarse delfstoffen en de uitstoot van broeikassen. Door slim hergebruik van materiaal zijn refurbished producten minder milieubelastend en lager in prijs. Outlet artikelen bestaan uit teruggestuurd of licht beschadigde producten, omdat de verpakking open is geweest. Dit komt steeds vaker voor door de snel groeiende online aankoopmarkt en grote hoeveelheid geretourneerde producten. Op Knibble vindt je de zo-goed-als-nieuw prijzen weergegeven onder de prijzen en aanbiedingen per product. De TrustPilot score maakt daarbij de webshopervaringen van gebruikers inzichtelijk.