VIVE Focus Plus geeft immersieve VR-ervaring

21-02-2019 (16:05) - Tech

HTC VIVE™ kondigt nieuwe virtualreality-hardware voor de zakelijke klanten aan: VIVE Focus Plus. Doordat de zes-graden vrijheid Focus-headset een upgrade heeft gekregen, kunnen gebruikers naadloos communiceren met hun virtuele omgeving met dezelfde vrijheid als pc-VR-apparaten.


De Focus Plus heeft twee intuïtieve ‘inside-out’ 6DoF-controllers voor headsetgebruikers die een analoge trigger hebben om objecten aan te sturen of drukgevoelige interacties te besturen, voor een echt immersieve ervaring. Deze verbetering maakt ook de overdracht van bestaande pc-VR-content eenvoudiger voor ontwikkelaars.


immersie

'De uitrol van de Focus Plus baant de weg voor een diepere immersie, realistischere traingen en simulatie en een makkelijkere portering van ervaringen van de computer naar de autonome categorie', aldus Paul Brown, General Manager bij HTC Europa.


De headset wordt in het tweede kwartaal van 2019 gelanceerd. Daarbij horen ook allerlei professionele mogelijkheden zoals Kiosk Mode, Gaze Support en apparaatbeheertools om meerdere headsets tegelijkertijd te registreren, monitoren en beheren.